Scouting Purmerend

Onze groep

Op deze informatiepagina vind je algemene informatie over de Lamoraal van Egmondgroep. Want jij bent natuurlijk ook nieuwsgierig over wie wij zijn, wat we allemaal doen en wat de Lamoraal van Egmondgroep eigenlijk is. Op deze pagina hopen we je dat duidelijk te kunnen maken. En zit je desondanks toch nog met een vraag, aarzel niet, en mail ons!

Eén van de leukste vrijetijdsbestedingen is natuurlijk Scouting. En nog leuker is dat bij de Lamoraal van Egmondgroep. Scouting Lamoraal van Egmond biedt een leuke vrije tijdsbesteding waar je ook nog wat van opsteekt. Iedere week wordt er een leuke en uitdagende bijeenkomst voor jong en ‘wat ouder’ gehouden.

Geschiedenis

De Lamoraal van Egmond groep (LvE) is opgericht in 1963 als een ‘Padvinder vereniging’ zonder een daadwerkelijke naam. De voorzitter van de groep was de toenmalige burgemeester van Purmerend, Dhr. Kooiman.

Aan het begin van 1964 vond de eerste opkomst plaats. Onze groep had inmiddels de naam ‘Waterlandse Trekkers’ meegekregen.

In 1965 werd de naam veranderd in de ‘Lamoraal van Egmond’. Lamoraal van Egmond was een graaf, die eind 16e eeuw belangrijke beslissingen aanvocht met betrekking tot de overwinning van Frankrijk. Later is hij benoemd tot lid van de Raad van Staten en als krijgsleider van Spanje.

Ons huidige clubhuis is inmiddels de derde thuisbasis van onze groep. De overgang van het tweede naar het derde pand was helaas geen vrijwillige keuze; na een hevige brand is het clubhuis samen met al ons materiaal verloren gegaan. Na grootschalige inzamelingsacties en bijdragen van het bedrijfsleven is er in 1993, een jaar na de brand, een geheel nieuw gebouw geopend.

Deze mooie nieuwe houten blokhut werd op dezelfde plek gebouwd als het oude clubhuis, gezien de mooie ligging in hartje Purmerend.

Nu maken de leden en bijbehorende leiding nog iedere week dankbaar gebruik van de faciliteiten.

Naast de wekelijkse opkomsten worden er eens in de zoveel tijd een fancy fair, bingoavond, open dag en andere gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Iedere keer weer uitlopend op een gezellige boel.

De Groep

De groep heeft een kleine honderd leden, verdeeld over de verschillende speltakken. Daarmee passen we maar net in ons clubgebouw aan de Doplaan.

Naast de jeugdleden heeft de groep circa 25 leidinggevenden, een bestuur en een actieve groep ouders die helpt met het onderhoud van het gebouw, het vervoer naar kampen en weekenden, koken op kamp of collecteren bij de jaarlijkse Jantje Beton collecte.

Er is altijd wel iets te doen op of rond het gebouw. Wilt u zich ook inzetten voor de groep van uw kind, informeer dan eens bij de leiding of stuur een mailtje naar info@scoutingpurmerend.nl

 

Wat doen we?

Samen met vriendjes en vriendinnetjes beleven de kinderen van alles: op kamp gaan, sport en spel, torens bouwen van hout en touw, trektochten, natuur en buitenleven, speurtochten maken, kokkerellen op houtvuurtjes, kampvuur en tal van leuke dingen. Een belangrijk aspect van Scouting is, dat er naar gestreefd wordt de eigen verantwoordelijkheid te laten groeien naarmate de kinderen ouder worden.Wat we allemaal doen is dus heel afwisselend.

Bij het scoutingprogramma dat wordt gedraaid bij onze groep speelt thema en het buitenleven een grote rol. Dat laatste is wel afhankelijk van het weer, dus zijn we ook binnen te vinden. Een hoogtepunt van ieder seizoen is wel het kamp. Iedere speltak is het hele seizoen druk bezig zich voor dit kamp klaar te maken. Het is dan ook wel jammer als je het kamp een keer mist. Naast het kamp zijn er nog talloze andere dingen die worden gedaan.
Voor een overzicht van de komende activiteiten kunt u terecht in onze agenda. In het fotoboek zijn foto’s te zien van activiteiten die gehouden zijn.

Ontwikkeling

Een van de belangrijkste doelstellingen van scouting is kinderen leren zelfstandig te worden. Ieder kind maakt binnen de groep een ontwikkeling door, waarbij het steeds meer verantwoordelijkheid leert nemen. Bij de scouts en verkenners hebben ze hiervoor een systeem met patrouilleleiders en assistent-patrouilleleiders, maar ook bij de welpen leren kinderen al dat ze op de kleintjes moeten letten.

Zo groeien jongeren in hun zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel. Tegelijkertijd leren ze dat je altijd in een groep moet werken om iets voor elkaar te krijgen en dat iedereen die bij de groep hoort er ook echt bij hoort, ongeacht je mogelijkheden of interesses. Bij de Lamoraal van Egmondgroep is plaats voor ieder kind.

Neem contact op

Adres
Doplaan 4
1442 XZ Purmerend
(Dit is geen postadres)
0299414322
info@scoutingpurmerend.nl
www.scoutingpurmerend.nl